Nyheter

1 2 3 43

Kreativt på Lyckorna

Affischen över utställningenJust nu pågår en utställning signerad Anders Sköld på Kvarnstigen, Lyckorna. Den är kallad ”Olja på duk & ett collage.

Utställningen innehåller bland annat bilder från Venedig, där måsfåglar syns i en fiskmarknad mot röda  bakgrunder. Anders visar också barn som leker i vattnet, ett norskt skogslandskap med döda björkar i översvämmat område.

Collaget är helt enkelt en väggspegel, där Anders monterat kontokort. Verket heter ”Pappa, gasvajern + moms”.

Det finns en tanke bakom allt, ibland nedtecknat på baksidan av målningen, på ramen.

Utställningen pågår mellan 28 oktober och 19 november.

Läs mer om Anders på www.andersskold.se.

 

 

Livskvalité får man tydligen inte ha i Ljungskile…!

E 6:an genom Ljungskile lämnar ingen oberörd

E 6:an genom Ljungskile lämnar ingen oberörd

Efter många turer under flera år har frågan om en reell bullerdämpning av motorvägens trafik genom Ljungskile återigen stött på patrull. När E6 projekterades för många år sedan var löftet att vägen skulle ”grävas ner” för att minimera uppdelningen av Ljungskile, liksom att dämpa trafikbullret.

Hur det blev vet vi nu, eller åtminstone hur det fortfarande är. D.v.s. inte åtgärdat! Detta trots att buller genom vetenskaplig forskning har visat sig vara en av de starkaste orsakerna till försämrad hälsa hos dem som blir utsatta.

Längst ner på sidan finns en liten video som visar färden på E 6 genom Ljungskile norrut. Bilen med kameran körs i exakt 110 km/tim enligt GPS:en, hastigheten minskas alldeles i slutet av filmen vid norra motet. Bullret minskar ju inte precis om man kör fortare…! Övriga kommentarer är överflödiga.

E 6:an genom Ljungskile norrut.

E 6:an genom Ljungskile norrut.

Stefan Edman  och Thomas Rasmusson har engagerat sig i frågan – läs vad de anser här nedan:

Motorvägsbruset: Länsstyrelsen sa nej – och kommunen la sig platt.

Dags att kräva tyst asfalt och bullerskärmar!

Vi som skriver detta har sedan 2013 engagerat oss starkt för att dämpa E6-ans bullermatta över Ljungskile. Vi tog hit regionens främste bullerexpert tekn dr Mikael Ögren, Trafikverkets buller- och miljöchefer – och uppvaktade Uddevalla kommunens samhällsbyggnadsnämnd och miljöchef.

Efter några sega år ansökte kommunen äntligen  – förra våren, alltså 2016 – hos Länsstyrelsen om sänkt hastighet med  övervakningskameror på en sträcka av 4 km på motorvägen längs Ljungskile. Hastigheten skulle sänkas från 110 km/h till 80 km/h vilket enligt experten Ögren ger den snabbaste och mest effektiva bullerdämpningen. För bilisterna skulle det bli en tidsförlust på bara 49 sekunder!

Många av er har frågat oss vad som hänt med ansökan. Vi visste inget förrän vi själva kontaktade Länsstyrelsen. Det visar sig att Länsstyrelsen sa blankt nej redan 23 januari i år! Kommunen hade då rätt att inom tre veckor överklaga beslutet – men tog inte chansen! När vi ringde Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Gunilla Magnusson (MP) och undrade varför de inte gjorde det så berättade hon att kommunledningen inte ens diskuterade saken. Än mindre meddelade kommunen oss om beskedet trots att vi varit så aktiva i ärendet. Och i media har vi inte sett en rad.

Varför sa då Länsstyrelsen (Lst) nej till att sänka hastigheten av bullerskäl? Här är deras skäl – och våra kommentarer:

  • Lst påstår att hastighetssänkningen knappast dämpar bullret. Vår kommentar: Lst ifrågasätter alltså regionens främste bullerexpert utan att ange några särskilda argument
  • Lst menar att ”framkomligheten” för arbetspendling och näringslivets transporter skulle störas om hastigheten sänks. Vår kommentar: 49 sekunders fördröjning ses alltså som ett problem!
  • Lst menar att efterlevnaden skulle bli låg eftersom trafikanterna ser att vägkvaliteten är god; de upptäcker inte heller att de passerar ett samhälle. Vår kommentar: Lst nämner inte att ansökan inkluderar övervakningskameror, något som ju dokumenterat skapar god efterlevnad. Lst nämner fallet Kungälv som har 80 km/h på ungefär lika lång sträcka. E6 går rakt igenom Ljungskile, liksom den gör i Kungälv. Så varför behandla dessa två case så olika?
  • Lst åberopar Trafikverkets och Polismyndighetens negativa yttranden men kunde självklart ändå ha fattat ett för Ljungskileborna positivt beslut. Det är alls inte bara ett antal fastigheter nära vägen som är berörda utan hela dalgången med sin kuperade terräng. Något Mikael Ögren visat i sin studie

Vi beklagar Lsts beslut. Och vi tycker att kommunens bristande engagemang för att följa upp frågan är oacceptabelt.

 

Kära Ljungskilebor, hög tid att ringa våra förtroendevalda politiker och kräva andra åtgärder – tyst asfalt och bullerskärmar!

Det handlar om ju något så viktigt som välfärd, hälsa och attraktionskraft för Ljungskile, porten från söder till Uddevalla stad.

 

Stefan Edman  Thomas Rasmusson

 

Fler oärliga försök…

Nätbuset fortsätter att göra livet svårt för allt vanligt folk på Internet. Bland de senaste försöken är en del rätt naturtrogna sina efterapade original, men pekar man på de länkar som finns i en del (OBS! Klicka INTE!) ser man att länken går någon helt annan stans.

Här nedan finns en del skärmdumpar på en handfull av de senaste försöken:

Klicka i bilden för att se i större format!

Länkarna går någon helt annan stans än till Netflix!

Länkarna går någon helt annan stans än till Netflix!

Förmodligen allt annat än säkert! Klicka inte!

Förmodligen allt annat än säkert! Klicka inte!

Vad vi vet är inte Microsoft inte lokaliserat till Indien...

Vad vi vet är Microsoft inte lokaliserat till Indien…

Fakturabluff

Zip-filer är över lag något man ska vara mycket försiktig med. Är förmodligen inte någon faktura…!

Klicka INTE på någon länk. Då vet man inte vad som kan hända...

Klicka INTE på någon länk. Då vet man inte vad som kan hända…

Nicolai Gedda är död!

Nicolai GeddaEn av våra största tenorer har lämnat oss! Nicolai Gedda gick bort redan 8 januari i Schweiz. Harry Gustaf Nicolai Gedda föddes i Stockholm den 11 juli 1925. Nicolai Gedda, som tidigare hette Gädda och Ustinov, började tidigt studera sång hos Martin Öhman och sin adoptivfar Michail Ustinov. Nicolai Gedda fick sitt genombrott i samband med sin debut på Operan, där han spelade titelrollen i Adolphe Adams ”Postiljonen från Longjumeau”.

Ljungskilebloggen väljer att skriva om detta eftersom det är en av våra verkliga nationaltenorer som måste honoreras. Han har fått många hedersamma utmärkelser för sin konst i Sverige. Honorerad blev han även för några år sedan i Frankrike, då han blev Riddare av Hederslegionen.

Han engagerades vid världens alla stora operahus, bland annat La Scala i Milano, Covent Garden i London, Metropolitan i New York och Parisoperan. På senare år gjorde han turnéer i Ryssland och möttes av enastående ovationer. Han behärskade sex språk mer eller mindre flytande. Vid sidan av engagemangen vid de olika operahusen sjöng han i kyrkor över hela Sverige. Hans biografi har översatts till både engelska och tyska.

Nicolai Gedda anses vara en av 1900-talets största svenske tenorer vid sidan av Jussi Björling. Han hade en framgångsrik karriär som pågick långt in på 2000-talet.

Enligt sajten Forumopera.com ska han ha avlidit hastigt i en hjärtattack i sin bostad nära staden Lausanne i Schweiz 8 januari.

Några länkar:

Källor:

 

Ockerförsök från oseriöst företag!

Bolagsbluffen

Klicka i bilden för att läsa hela detta ”avtal” som PDF-fil! Läs speciellt det finstilta på sidan 2, som är rena slavkontraktet!

Det är inte bara på nätet det försiggår försök att tillskansa sig pengar på oärligt sätt. En del använder även vanliga posten och skickar ”förslag till exponering” som ser ganska oskyldigt ut. Med en logga snarlik en myndighets ser det dessutom nästan officiellt ut!

Men om man ger sig tid att läsa det finstilta förbinder man sig att vara ”kund” hos denna operatör i 24 månader. Priset för denna ”exponering” blir sammanlagt SEK 9 590! Men inte nog med det – moms på 25 % tillkommer, samt att man åker på att betala alla bankavgifter som kan tillkomma också!

Det lär bli mycket svårt – för att inte säga omöjligt – att ta sig ur ett ingånget avtal utan att betala hela beloppet!

Det ”företag” som skickar ut detta ”förslag” till exponering heter Bolagsupplysningen och har, efter att ha förekommit flitigt i media i mindre bra sammanhang och dessutom sedan länge svartlistats av flera företagarorganisationer, numera flyttat till Tallin i Estland. De bedriver sin ljusskygga verksamhet därifrån.

Nu har det tydligen gått ut ett massutskick till mindre företag i Sverige. För dessa ljusskygga individer vet förmodligen om att det inte är lönt att skicka dessa ”avtal” till större företag, eftersom dessa är svårare att lura.

Vi kan bara råda alla företagare som råkat ut för detta utskick att INTE SKRIVA PÅ och skicka tillbaka avtalet. Gör man det är det bara att säga adjöss till 10 000 kronor – eller mer om man skulle vägra betala. Det går heller inte att ringa till dem – det enda telefonnummer som finns går till en fax placerad i Stockholm, verkar det.

Man kan konstatera att det är MYCKET bra betalt för att synas på en tveksam hemsida. Det är mycket bättre att synas på Google i så fall, där det kostar obetydliga pengar att köpa sig reklamplats som syns otroligt mycket bättre.

Bolagsupplysningen har gjort sig omöjliga i Sverige och arbetar nu från Estland. Men målgruppen är densamma – svenska, mindre företag.

Bluffverksamheten har pågått några år nu. Här finns några länkar där man kan läsa mer om detta oseriösa företag:

 

Red.

 

 

 

1 2 3 43
Tidigare inlägg
Prenumerera

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 104434Läsningar totalt:
  • 18Läsningar idag:
  • 63802Besökare totalt:
  • 15Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: