Ett år utan bank…

Hörnan där Swedbank fanns...

Hörnan där Swedbank fanns...

Nu har det gått ungefär ett år sedan Swedbank lade ner sin verksamhet i Ljungskile. Ett år av ökade besvärligheter avseende pengahanteringen för alla – oavsett om det är fråga om privatpersoner eller företag.

Kontanthanteringen för våra företagare är krångligare numera. Äldre människor som vill betala räkningar får gå till andra ställen – om det går. Alla har ju inte tillgång till Internet och Internetbank.

Våra värderade besökare får åka till Uddevalla eller Stenungsund för sin penninghantering – alla har ju inte tillgång den Euro, som faktiskt går att använda här i Ljungskile. Vad det innebär i tappade intäkter för våra företagare här i Ljungskile är svårt att uppskatta.

 

Vad vi enligt vår uppfattning numera saknar är

 • ett bankkontor för de vardagliga ärendena
 • ett bankkontor som arbetar för Ljungskile lokalt
 • ett bankkontor med den personliga kontakt man behöver
 • ett bankkontor för alla som bor och verkar i Ljungskile

Ett år är lång tid när saker och ting krånglar. Det behövs en bank i Ljungskile!

Redaktionen

 

2 Responses to Ett år utan bank…

 • Jag undrar om man inte skulle kunna föreslå att åtminstone ha någon form av bankservice ett antal dagar eller kanske bara en dag i veckan. Det borde väl Uddevallabankerna kunna gå ihop om om man pressar på. Eller att höra med någon helt utsocknes bank att upprätthålla denna service. Som det nu är finns ju egentligen bara uttagsautomaten och all annan bankservice tvingar in Ljungskileborna till Uddevalla vilket ju är helt orimligt! Om dessutom inte bankomaten fungerar och sväljer kortet (i förekommande fall) finns inten telefonhänvisning till vart man kan ringa utan då vidtar en oändlig karusell av samtal med åtföljande väntetider till Swebank och kortutfärdaren. Varför står Ljungskile ut med detta?’
  Det borde inte vara svårt för någon bank att ordna service i någon form inkl. fria resor till Uddevalla eller överhuvudtaget tänka att så här kan vi inte behandla människor. Eller…? Jag hade tänkt mig att skicka ett likalydande mail till bankerna men e-mailadresser förefaller lysa med sin frånvaro till alla Uddevallabankerna. Inge oväntat i o-servicens namn…. Dessutom borde man också skicka kopia till ex. Bohusläningen.

 • Det är kanske läge att tipsa Orust Sparbank om en ledig lokal…..

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
 • 226Det här inlägget:
 • 129290Läsningar totalt:
 • 10Läsningar idag:
 • 81665Besökare totalt:
 • 9Besökare idag:
 • 0Besökare online nu: