Skogsavverkning i Ljungskile?

Utsikt över Ljungs kile?

Utsikt över Ljungs kile?

Kanske kan man snart få uppleva sensationen att kunna se Ljungs kiles vattenyta från parkeringen bakom Coop. Just nu är det ganska omöjligt att kunna göra detta. Den fina utsikten över viken kan man kort sagt känna sig blåst på om man befinner sig på markplanet i centrum.

Men det kan vara en ändring på gång. Trafikverket har, efter påstötning från Företagarföreningens kansli, börjat ta tag i saken. Länsstyrelsens Naturvårdsenhet tycker numera att detta är en bra idé, till skillnad från tidigare då man helt satte sig emot det hela. I vattendom finns fastslaget att träden vid Tjöstelsrödsbäcken mellan väg 167 (gamla E6) och nuvarande E6 – motorvägen ska finnas för att skydda de öringar som finns i bäcken.

Men träden har blivit stora, så stora att de börjat ta överhanden. Så nu gäller frågan hur den gällande vattendomen ska tolkas – kan man beskära träden/buskaget utan att domen sätts ur spel?

Man kommer även i så fall att sätta upp en informationstavla, som beskriver hur bäcken skyddas och varför.

Skogen över bäcken hindrar effektivt utsikten över Ljungs kile.

Skogen över bäcken hindrar effektivt utsikten över Ljungs kile.

Frågan ligger nu alltså hos Trafikverket. Samråd kommer att tas med fiskevårdssakkunniga och med Länsstyrelsen för att undersöka om det finns något utrymme inom domen för att hålla alarna i bäcken på en lagom storlek. I höst får vi veta hur det går…

 

2 svar på Skogsavverkning i Ljungskile?

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 260Det här inlägget:
  • 148614Läsningar totalt:
  • 5Läsningar idag:
  • 94442Besökare totalt:
  • 4Besökare idag:
  • 1Besökare online nu: