– Hela sanningen tack, kommunalrådet!

hatten_stovlarnaI dag på förmiddagen har det varit en s.k. chatt med kommunalrådet Henrik Sundström (M) på Bohusläningens hemsida. Där framgår med all önskvärd tydlighet att kommunalrådet “slirar” på sanningen. Han påstår att det är bäst att Länsstyrelsen fattar beslut om vindkraftetableringar i Forshälla, Stenshult, Ljungskile med flera platser enligt miljöbalken.

Folkpartiet i Uddevalla har skrivit en bra insändare om förhållandet som de ser det. Rubriken är “Vi behöver inte mer vindkraft” och kan läsas i dagens Bohusläning.

Det Henrik Sundström (M) däremot sorgfälligt undviker att nämna i chatten, är att om Länsstyrelsen ska besluta strikt efter Miljöbalken blir det gällande regler som gäller. Det vill säga att INGEN hänsyn tas till de boendes uppfattning i frågan. 

Det är därför det kommunala vetot finns – för att kommunen ska kunna ta hänsyn till sina medborgares uppfattning och därefter ta ett politiskt beslut.

Blir det ett veto mot etablering går detta beslut inte att överklaga!

Det är just det som är det fina i kråksången – medborgarnas uppfattning ska vara den som gäller! Just detta med veto har kommit till för att stärka medborgarnas och den kommunala politikens roll i processen om att bygga vindkraftverk.

Detta veto vill både Moderaterna och Centern i Uddevalla inte veta av. Så mycket uppskattar man sina medborgares åsikter, framför allt de som bor i det berörda området!

Vi får vara tacksamma för att det finns personer som vill ställa upp som politiker. Men de har inte i politiken att göra om de inte lyssnar på dem som sett till att de blivit valda! För det verkar som om en del politiker på något sätt blir maktfullkomliga och vet bäst i alla lägen?

Man hör också många synpunkter på hur en del politiker hanterat frågan. Uppfattningen att det ”snart är val igen…” hörs också ofta.

Om det nu, vilket Gud förbjude, inte blir ett stopp mot etableringarna vid kvällens fullmäktigemöte, kommer det med sannolikhet gränsande till visshet att dra igång en låååång process av överklaganden. Det är ingen betjänt av, vare sig exploatörer, markägare eller fastighetsägare. Det kommer bara att kosta en massa pengar till ingen nytta…

Björn Tellow

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 156Det här inlägget:
  • 139772Läsningar totalt:
  • 8Läsningar idag:
  • 87795Besökare totalt:
  • 5Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: