Uddevalla kommuns vindbruksplan…

Uddevalla kommuns vindbruksplan

Uddevalla kommuns vindbruksplan. (61 sidor.) Klicka i bilden för att ladda ner den från www.uddevalla.se som PDF-fil.

Så har Uddevalla kommuns vindbruksplan landat. En i många stycken väl utformad och genomtänkt plan, som dock har en stor brist. Att det bor skattebetalande och andra medborgare i de områden som anses lämpliga för vindkraft tas ingen eller litet hänsyn till. Trots alla vackra ord om säkerhetsgränser och tal om dialog med berörda invånare innan exploatering kvarstår den stora frågan: Vem var där först?

Undertecknad förfäktar fortfarande uppfattningen att inga vindkraftverk bör byggas där det bor människor i närheten. Beräknade säkerhetsavstånd och andra avstånd har en väldig förmåga att bli helt fel i verkligheten när verken väl står på plats!

Det finns det många exempel på i Uddevalla kommun.

Nu vill man lyfta fram områden som skjutfältet vid Bulid, området vid Nybygget och ett område vid Smedseröd vid Herrestadsfjället som lämpliga. Men där finns bostäder alldeles i närheten vid samtliga dessa tre områden.

Även om fastställda säkerhetsavstånd och andra avstånd håller måttet på papperet lär det bli effekter både avseende livskvalitet och fastighetsvärden, som inte lär öka vid en etablering.

Som avslutning länkar jag till en skrämmande film från USA om hur det kan gå när en stor fågel kommer nära ett vindkraftverk. Det gäller i hög grad även våra nationella etableringar – vi har ju idag en ökning av populationen av det stora rovfåglarna. Men mot dessa stora ”möllor” har de inte en möjlighet att freda sig…

Björn Tellow

 

One Response toUddevalla kommuns vindbruksplan…

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 217Det här inlägget:
  • 153620Läsningar totalt:
  • 17Läsningar idag:
  • 98614Besökare totalt:
  • 11Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: