Striden om fiberkunderna går vidare….

Samhällsföreningens båda möten...

Samhällsföreningens båda möten… Klicka i bilden för att ladda ner som PDF-fil.

I kväll (måndag) är det stora fibermöten på två skilda ställen i Ljungskile. Dels har Ljungskile Samhällsförening kallat till möte på Lyckorna Golfklubb, där Telia och Svenska Fibernät ska presentera sina lösningar för Lyckorna och Valåsberget.

Dels har Uddevalla Energi ett möte i Grundtvigsalen på folkhögskolan, där de ska presentera sin satsning för östra Ljungskile.

Men inte nog med det – redan i morgon, 24 november har Samhällsföreningen ett nytt möte, denna gång i Grundtvigsalen. Då tussar man ihop Svenska Fibernät och Uddevalla Energi. Hur det går får vi se.

För bara några månader sedan var detta med fiberanslutning något som låg långt bort i fjärran för invånarna i Ljungskile centralort. Nu helt plötsligt slåss flera operatörer med varandra för att få så många kunder som möjligt.

Svårigheten blir för gemene man att välja rätt! Vad får man och vad får man inte? Hur länge ”sitter man fast” i avtal det inte går att komma ur om man valt fel?

Sedan kan man ju också ha synpunkter på vad som händer om två operatörer ska gräva upp centralorten för att ansluta villor! Ute på Lyckorna står striden mellan Svenska Fibernät, som måste gräva ner all fiber och Telia som har många befintliga nedgrävda rör, s.k. kanalisation, som går att använda som de är i stor utsträckning. Då slipper man gräva…

Uddevalla Energi har ett eget fibermöte 23 november.

Uddevalla Energi har ett eget fibermöte 23 november. Klicka i bilden för att ladda ner som PDF-fil.

Telia har redan på ett möte i Grundtvigsalen presenterat sin lösning via portalen Öppen fiber. Svenska Fibernät har sin portal kallad Byalagsportalen. Uddevalla energi har via sin kommunikationsoperatör Zitius en portal kallad Qmarket.

Hur detta nu avlöper får vi se, men en omedelbar reflektion är naturligtvis att två operatörer som gräver är en för mycket, eftersom det blir en del störningar och annat strul i samband med detta!

Kunde man inte enat sig om en operatör på varje område? Bataljen lär fortsätta…

 

Björn T.

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 353Det här inlägget:
  • 170453Läsningar totalt:
  • 12Läsningar idag:
  • 113269Besökare totalt:
  • 12Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: