Vem blir årets ljushuvud?

Hjärntrusten som roddar Ljusa Ljungskile.

Hjärntrusten som roddar Ljusa Ljungskile. Fr. v. Jessica Barck, Stefan Edman, Niclas Geidvik och Mats Andersson.

På fredag kväll får vi veta vem som blir årets ljushuvud i Ljungskile. Eller ska titeln kanske stavas med stor bokstav för att celebrera den ärofulla titeln? Ljushuvud alltså. Det är premiär för denna utmärkelse.

Men det är inte det enda som kommer att hända i det digra programmet. Det är bara att hoppas att vädergudarna håller vad de lovat när detta skrives, alltså mulet, uppehåll, ganska varmt för årstiden och inte för mycket blåsande.

program_ljusa_ljungskile_lowdefMen fredagskvällen börjar redan 17.00 med ett ljuståg för barn och vuxna. Tåget utgår från torget och alla är välkomna att delta. Pappa. mamma, farmor, morfar – ta med era barn och barnbarn, uppmanar arrangörerna, som också föreslår att man köper en lampa (överskottet går till Läkare utan gränser i Mellanöstern) när man ska gå med i tåget (max 30 min). Sedan blir det julmust och pepparkakor!

Ladda gärna ner programmet som PDF-fil genom att klicka på bilden här till höger.

Huvudpunkten på torget är programpunkten ”Årets Ljushuvud i Ljungskile”, som börjar 19.00. Det ska bli spännande att få veta vem denna person är.

Därefter följer 19.15 programpunkten ”Ljus i lampan, ljus i själen” – korta intervjuer av personer involverade i saker som händer i Ljungskile. Dessa varvas med musik. Från Edison till LED, i läslampans sken, lysande affärer, ljusglimtar från stora världen med mera.

”Bygd i Ljus!” blir det kl 20.00. Konsert från scenen med kören Fräknarna, Brass5, FUN Quartet och Sofia Geidvik.

Ett fackeltåg för tolerans och framtidstro avslutar programmet på torget kl. 21.00. Målet är Ljungs kyrka, där det blir en ljusandakt med musik och eftertanke under ledning av kyrkoherde Stefan Klint. Rubriken är ”Mörk materia och Hoppets toner”. Start 21.30.

Samtidigt som programmen håller på vid torget håller många butiker och restauranger kvällsöppet. Det blir bland annat glögg- och pepparkakstält, rostade mandlar, energirådgivning, hantverkare, föreningar och sist men inte minst Ljungskiletomten.

Hembygdsföreningens Bella Vista är också öppet och där finns ett program om ca 20 minuter både kl. 18.15 och 19.15. Programmet är kallat ”Skrönor och ljusskygga berättelser”.

 

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 238Det här inlägget:
  • 156256Läsningar totalt:
  • 12Läsningar idag:
  • 100733Besökare totalt:
  • 12Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: