Elsie blev Årets Ljushuvud i ett ymnigt regnande!

Årets Ljushuvud Elsie Jonsson Ekving blev så här glad över utmärkelsen!

Årets Ljushuvud Elsie Jonsson Ekwing blev så här glad över utmärkelsen! Här supportad av sin dotter.

En sak är tämligen säker – vädrets makter råder man inte över. Och trots att en mindre skara entusiaster hade samlats på torget i Ljungskile för en festlig kväll fortsatte dessa makter sin nederbörd över omgivningarna. Detta hindrade dock inte den festliga stämningen att infinna sig när Elsie Jonsson Ekwing korades till Årets Ljushuvud i Ljungskile!

Juryns motivering är mycket träffande och beskriver de faktiska förhållandena:

Elsie har länge på ett kreativt, nydanande och osjälviskt sätt varit engagerad i kulturföreningen L´Jazz, ett arbete som i många år skänkt tusentals människor från när och fjärran högkvalitativa musikaliska upplever och därvid också ytterligare satt Ljungskile på kartan och spridit ljus och glans över vårt samhälle.

Årets Ljushuvud

Stefan Edman intervjuar Årets Ljushuvud Elsie Jonsson Ekwing.

Det hela började redan vid femtiden på eftermiddagen, då ungefär 50 juniorer var ute och nattorienterade med pannlampan i högsta hugg. De var ivrigt supportade av sina nära och kära.

Sedan blev det torget som gällde – trots nederbörden…

Efter utdelningen av priset till Elsie blev det en del korta intervjuer förmedlade av Stefan Edman, bland annat av Evy Bergh, som representerade de tre Rotaryklubbar som bygger skyddade källor i Kenya.

Skyddade källor i Kenya

Evy Bergh från Uddevalla Skansen Rotaryklubb berättade om skyddade källor i Kenya.

Klubbarna (tidigare var de några fler) har under tio år lyckats bygga skyddade källor i Kenya, som gett mer än 50 000 personer tillgång till bra vatten. Det motsvarar ungefär lika många som bor i Uddevalla kommun idag. Den vanligaste orsaken till för tidig död är fortfarande bristen på rent vatten. Magparasiter, andra magåkommor och andra sjukdomstillstånd beroende på dåligt vatten är vanliga i Afrika. Läs gärna mer på www.ljungskilerotary.se, där det finns en del länkar i ämnet,

Arbetet fortsätter. Klubbarna är Ljungskile, Trollhättan Starkodder och Uddevalla Skansen Rotaryklubbar.

Därefter skulle det bli ”Bygd i ljus!” Konsert med kören Fräknarna, Brass5, FUN Quartet och Sofia Geidvik

Regnet fortsatte. Men enligt programmet blev det sedan fackeltåg till Ljungs kyrka, där det blev en ljusandakt under temat  ”Mörk materia och hoppets toner”. Mycket musik och tid till eftertanke. Medverkande Stefan Klint, George Keczan, Brass5, FUN Quartet och Sofia Geidvik.

Regnet vräkte ner...

En tapper skara hade samlats trots det ogästvänliga vädret.

Man avser att upprepa ”Ljusa Ljungskile” nästa år. Vi får hoppas att arrangörerna har bättre kontakt med vädermakterna då. För initiativet till ”Ljusa Ljungskile” är mycket vällovligt och bör naturligtvis inte ”rinna ut i sanden” nästa år…

 

Björn T.

 

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 281Det här inlägget:
  • 156255Läsningar totalt:
  • 11Läsningar idag:
  • 100732Besökare totalt:
  • 11Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: