Nätutpressarna ger sig inte!

Fejkat PostNord De ger sig tydligen aldrig – nätutpressarna. Vad det nu än är för elände de försöker lura vanligt folk att ladda ner och installera på datorn. Sätten är många, det vanligaste otyget är förmodligen fortfarande CryptoLocker, som krypterar varenda fil på hårddisken och gör datorn i princip obrukbar.

Men det finns fler. E-post som utger sig att komma från Post-Nord, Skype eller som nu senast Domstolsverket. Alla har det gemensamt att de är s.k. ”ransomware”, d.v.s. det är meningen att man ska betala en lösen för att kunna låsa upp sina filer igen.

Fejkat från SpotifyUtpressarna bruka vilja ha runt tusenlappen av privatpersoner för att skicka en upplåsningsnyckel, men det är långt ifrån säkert att detta fungerar. Det troligaste är att de bara behåller pengarna och inte gör ett dyft mer!

Betala INTE! Då sponsrar man bara dessa banditer i deras kriminella hantverk!
Fejkat från domstolarna

Försiktighet anbefalles! Meddelandena som skickas och som man ska luras att klicka i ser ut ungefär som dessa. Det är riskfritt att klicka i dessa bilder som är utan länkar, gör gärna det för att se dem i större format.

Den senaste varningen som gått ut är att det numera är lika vanligt med attacker av dessa otyg mot Mac-användare som PC-användare!

Så se upp därute!

Redaktionen

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 154Det här inlägget:
  • 153620Läsningar totalt:
  • 17Läsningar idag:
  • 98614Besökare totalt:
  • 11Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: