Ibland tar det lååång tid….

Svenska Fibernät bygger för framtiden - fast litet senare...

Svenska Fibernät bygger för framtiden – fast litet senare…

Det är uppenbarligen så att det förekommer en ganska omfattande frustration i Ljungskile. Särskilt bland dem som skrivit kontrakt om fiberanslutning med Svenska Fibernät… Men nu kanske det börjar hända saker.

I går (28 april) kom det till ett möte i Uddevalla mellan Svenska Fibernät/IP-Only å ena sidan och Uddevalla energi å den andra.

Och si, det blev resultat. Från och med vecka 22, d.v.s. i månadsskiftet maj-juni, kommer en samförläggning av Svenska Fibernäts och Uddevalla energis kanalisation att ske enligt de uppgifter vi har fått. Men då har Uddevalla energi redan gjort färdigt norra delen av Ljungskile och har södra kvar.

Varför Svenska Fibernät tagit så lång tid på sig – trots upprepade påstötningar från Uddevalla energi att de påbörjat jobbet – vet vi inte.

Vad som händer i den del som redan är klar står skrivet i stjärnorna, eftersom Svenska Fibernät enligt uppgift från Uddevalla kommun ännu inte ansökt om grävtillstånd. Och utan detta går det inte att börja gräva…

Enligt samma källa inom kommunen är det också högst osäkert om det beviljas något grävtillstånd rakt av, eftersom det då blir aktuellt att gräva upp allt i norra delarna igen. Hur kul är det, med allt som det innebär. Det kan alltså ta ytterligare tid.

En variant kunde kanske vara att Uddevalla energi blåser in fiber med dubbel kapacitet i sin kanalisation och hyr ut ”svartfiber”, d.v.s. fiber som inte Uddevalla energi använder, till Svenska Fibernät. Då slipper man gräva upp allt igen.

Den entreprenör som IP-Only/Svenska Fibernät hade kontaktat för jobbet hörde på senvintern av sig till kommunen för att få veta hur de skulle gå tillväga. Men de fick då veta att det näppeligen fanns något grävtillstånd, varpå entreprenören sa: -Då får vi återremittera till uppdragsgivaren….

Hur det ser ut på Lyckorna vet vi inte, mer än att det inte heller där finns någon ansökan om grävtillstånd.

Telia börjar däremot närma sig ett färdigställande, eftersom de redan har mycket kanalisation (rör) nergrävd som går att använda. Man slipper alltså i stor utsträckning att gräva utan kan blåsa fiber ganska omgående.

Det bli alltså uppenbara problem när Svenska Fibernäts försäljningsavdelning arbetar mycket effektivare och snabbare än de som ska utföra jobbet! De sistnämnda har tydligen kapacitetsbrist och verkar vara tagna på sängen!

Vi får säkert anledning att återkomma i detta ärende!

 

Björn T.

 

 

4 svar på Ibland tar det lååång tid….

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 920Det här inlägget:
  • 165094Läsningar totalt:
  • 14Läsningar idag:
  • 108750Besökare totalt:
  • 5Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: