IP-Only har fortfarande inte börjat i Ljungskile!

Svenska Fibernät bygger för framtiden - fast litet senare...

Svenska Fibernät bygger för framtiden – fast litet senare…

Det har nu gått flera veckor sedan semestrarna för fiberrallarna är avslutade. Redan vecka 31 skulle arbetet med samförläggning av Uddevalla Energi och Svenska Fibernät/IP-Only börja – äntligen! Åtminstone var det avtalat så… i de områden som var kvar för Uddevalla Energi att åtgärda. 

Men IP-Only dök aldrig upp. Nu säger ryktet att det ska till ytterligare ett möte i veckan mellan operatörerna och kommunen vad det nu ska leda till. Uddevalla kommun vill sedan tidigare inte att man använder nedfräsning av fiberslang som metod och har därmed inte godkänt IP-Onlys önskemål att få göra detta. Risken bedöms för stor att det går snett och att känsliga ledningar fräses av av misstag!

Hur det går till i Lilla Edet kan man läsa HÄR. Där finns just nu många problem med avfrästa befintliga telefonledningar orsakade av IP-Only. I TTELA:s artikel kan man få den felaktiga uppfattningen att det är Telia som ligger bakom förödelsen – men de är helt oskyldiga!

Telia kan självklart reparera det som är trasigt, men kommer i sådana fall att skicka räkningen för detta till IP-Only som åstadkommit skadorna. Därför vill förmodligen IP-Only reparera själva – och det tar uppenbarligen lång tid…!

Om man mot förmodan skulle använda nedfräsning (s.k. micro-trenching) i Ljungskile är risken överhängande att samma problem uppstår även här.

För Uddevalla Energis del uppger man att tidsplanen följs. Del två av etableringen i centralorten är nu färdiggrävd. Upptändning av nätet i denna del påbörjas inom kort.

I den tredje, södra delen har grävningarna nu påbörjats. Allt beräknas vara klart i slutet av hösten.

Hur IP-Only ska kunna matcha detta vet vi inte, bara att ca 300 kunder ännu inte fått någon indikation om när arbetet är klart.

En variant skulle kanske vara att Uddevalla Energi tar hand om dessa kontrakt också – fiberslang finns framme vid tomtgränsen överallt där det redan är grävt. Då skulle det förmodligen bli en ganska snabb affär att fixa fram anslutningar här också.

Ute på Lyckorna har enligt uppgift Telia gjort klar sin kanalisation/nedgrävning. Här har IP-Only enligt vad vi kunnat få fram heller inte börjat.

Hur illa kan man hantera sina kunder egentligen? Och hur mycket tål de?

 

Björn T.

 

 

 

One Response toIP-Only har fortfarande inte börjat i Ljungskile!

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 366Det här inlägget:
  • 155684Läsningar totalt:
  • 43Läsningar idag:
  • 100309Besökare totalt:
  • 24Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: