Bredfjällsdagen och stipendium att söka!

Bredfjällsdagen

Klicka i bilden för att ladda ner affischen som PDF-fil!

Lördag 24 september blir det fest på Norra Fjället! Bredfjällsdagen går av stapeln med allt vad därtill hörer.

Man kan också söka stipendium att användas till forskning om Bredfjället eller dess tidigare invånare. Läs mer nedan.

Bredfjällets Teatersällskap tillsammans med Ljungskile Friluftsklubb, Friluftsfrämjandet, Hembygdsföreningen, Jaktvårdskretsen och Fiskeklubben Härvan arrangerar Bredfjällsdagen som äger rum kl 10-14 på friluftsgården Norra Fjället, Ljungskile.

Så här säger arrangörerna om evenemanget:

 • Kolla fåglar!
 • Möt fjällets jägare och fiskare!
 • Testa miniorientering!
 • Kolla svamp och höstblommor!
 • Lär dig hur man bereder lin – och gör äggost (njut av ett smakprov!)!
 • Besök fjällmuseet!
 • Baka en glödkaka!
 • Träffa Skogsmulle!
 • Hör berättelserna om Anna Jonsdotter och människornas liv på Södra och Norra Fjället!
 • Vi bjuder på fika!
 • Kom och gå när ni vill – ingen entré!

Alla är hjärtligt välkomna!


Intresserad av att utforska livet på Bredfjället i gången tid?

Sök stipendium från Bredfjällets Teatersällskap!

Fjärdigsman kommer på besök

Fjärdigsman kommer på besök. Scen ur Bredfjällsspelen 2013.

Bredfjällets Teatersällskap är en ideell organisation, bildad hösten 2011 med syfte att fungera som huvudman för ”Bredfjällspelen”. Somrarna 2013 och 2014 gavs sammanlagt 22 fullsatta föreställningar av denna kulturhistoriskt fokuserade friluftsteater på Norra Fjället öster om Ljungskile. Pjäsen, som mötte starkt positiv respons från såväl recensenter som publik, spelades på både scen och i det vackra omgivande landskapet och gestaltades av en ensemble av professionella och amatörer och med specialskriven musik.

Teatersällskapet vill med pjäsen och övrig verksamhet (kulturfriluftsdagar för grundskolan, Bredfjällets dag, guidade vandringar mm) stärka intresset, kunskapen och engagemanget för det liv som levdes i backstugor och på mindre gårdar på Bredfjället, från äldre tid fram till våra egna dagar. Ett ganska omfattande faktamaterial kring dessa förhållanden finns att tillgå i bokform och i Ljungskileortens Hembygdsförenings arkiv.  Men ytterligare insatser bör stimuleras.

Det är för detta syfte Bredfjällets Teatersällskaps årliga stipendium nu har inrättats. Stipendiet uppgår till 25 000:- och kan utgå antingen för fördjupande studier av en viss aspekt av Bredfjällets kulturhistoria och/eller enskilda människors livsöden eller för en gestaltning i bild, musik eller på scen (pjäs) av redan kända förhållanden.

Vem som helst kan söka vårt stipendium! Val av ämne och presentationsform för arbetet skall motiveras och preciseras i ansökan. En jury, bestående av styrelsen för Bredfjällets Teatersällskap, väljer vem eller vilka som skall tilldelas årets stipendium.  Redovisningen av arbetet skall ske under 2017 på sätt som juryn och stipendiaten gemensamt kommer överens om.

Skriftlig ansökan (max 1 A4) mejlas eller postas till Bredfjällets Teatersällskap, c/o Stefan Edman, Almvägen 10, 459 31 Ljungskile, st.edman@telia.com senast 15 november 2016.  Den/de som får årets stipendium ges besked om detta senast 15 december 2016.  

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
 • 243Det här inlägget:
 • 156256Läsningar totalt:
 • 0Läsningar idag:
 • 100733Besökare totalt:
 • 0Besökare idag:
 • 0Besökare online nu: