Fiber i Ljungskile – frågor och svar

 

Etapp 1 - allt klart förutom asfaltering. Den blir klar våren 2017. Etapp 2 - nästan klart. December 2016 blir det klart att koppla på. Asfaltering våren 2017. Etapp 3 - schaktarbete klart. Ytterligare färdigställt vintern 2017. Asfaltering våren 2017.

Uddevalla Energis etappkarta.

Uddevalla Energis tidsplan:
Etapp 1 – allt klart förutom asfaltering. Den blir klar våren 2017.
Etapp 2 – nästan klart. December 2016 blir det klart att koppla på. Asfaltering våren 2017.
Etapp 3 – schaktarbete klart. Ytterligare färdigställt vintern 2017. Asfaltering våren 2017.

 

Nu närmar sig färdigställandet av Uddevalla Energis fibernät i Ljungskile mer och mer. Det har varit en del problem på vägen – framför allt med samförläggningen med IP-Only. Den skulle ha börjat i mars, men kom inte igång förrän frampå hösten med känt resultat. Av 16 000 meter har samförläggningen bara skett på 2 700 meter! IP-Only ”hanterar” detta genom att gräva upp schakten igen…!

Detta har vi skrivit om tidigare och om de risker som det innebär för redan nedlagda fiber. Hade IP-Only varit med på tåget redan i april som det tidigare varit bestämt, hade detta aldrig behövt inträffa.

Uddevalla Energi har tecknat ett nytt avtal med IP-Only, där det sägs att IP-Only ska ansvara för alla oasfalterade fiberschakt över vintern. Uddevalla kommun vill nämligen inte att det sker någon asfaltering innan allt är färdigt.

För att många frågor ska få svar har Uddevalla Energi ställt samman ett informationsblad ”Fiber i Ljungskile – Frågor & svar” som kan laddas ner HÄR.

 

Red.

 

Tillägg 2016-12-13:

Avtalet är ännu inte underskrivet av IP-Only. Man kan konstatera att detta företag fortsätter med sina longörer som vanligt…

 

 

 

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 271Det här inlägget:
  • 156255Läsningar totalt:
  • 11Läsningar idag:
  • 100732Besökare totalt:
  • 11Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: