Ockerförsök från oseriöst företag!

Bolagsbluffen

Klicka i bilden för att läsa hela detta ”avtal” som PDF-fil! Läs speciellt det finstilta på sidan 2, som är rena slavkontraktet!

Det är inte bara på nätet det försiggår försök att tillskansa sig pengar på oärligt sätt. En del använder även vanliga posten och skickar ”förslag till exponering” som ser ganska oskyldigt ut. Med en logga snarlik en myndighets ser det dessutom nästan officiellt ut!

Men om man ger sig tid att läsa det finstilta förbinder man sig att vara ”kund” hos denna operatör i 24 månader. Priset för denna ”exponering” blir sammanlagt SEK 9 590! Men inte nog med det – moms på 25 % tillkommer, samt att man åker på att betala alla bankavgifter som kan tillkomma också!

Det lär bli mycket svårt – för att inte säga omöjligt – att ta sig ur ett ingånget avtal utan att betala hela beloppet!

Det ”företag” som skickar ut detta ”förslag” till exponering heter Bolagsupplysningen och har, efter att ha förekommit flitigt i media i mindre bra sammanhang och dessutom sedan länge svartlistats av flera företagarorganisationer, numera flyttat till Tallin i Estland. De bedriver sin ljusskygga verksamhet därifrån.

Nu har det tydligen gått ut ett massutskick till mindre företag i Sverige. För dessa ljusskygga individer vet förmodligen om att det inte är lönt att skicka dessa ”avtal” till större företag, eftersom dessa är svårare att lura.

Vi kan bara råda alla företagare som råkat ut för detta utskick att INTE SKRIVA PÅ och skicka tillbaka avtalet. Gör man det är det bara att säga adjöss till 10 000 kronor – eller mer om man skulle vägra betala. Det går heller inte att ringa till dem – det enda telefonnummer som finns går till en fax placerad i Stockholm, verkar det.

Man kan konstatera att det är MYCKET bra betalt för att synas på en tveksam hemsida. Det är mycket bättre att synas på Google i så fall, där det kostar obetydliga pengar att köpa sig reklamplats som syns otroligt mycket bättre.

Bolagsupplysningen har gjort sig omöjliga i Sverige och arbetar nu från Estland. Men målgruppen är densamma – svenska, mindre företag.

Bluffverksamheten har pågått några år nu. Här finns några länkar där man kan läsa mer om detta oseriösa företag:

 

Red.

 

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 372Det här inlägget:
  • 159728Läsningar totalt:
  • 47Läsningar idag:
  • 103846Besökare totalt:
  • 47Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: