Hur segt ska det vara egentligen?

Asfalterat och klart. Nu ska det grävas upp igen! Den oanslutna fibern väntar vid kanten!

Asfalterat och klart. Nu ska det grävas upp igen! Den oanslutna fibern väntar vid kanten! (Bild: Stig Magneson.)

Det här med bredband via fiber – hur segt ska det vara att få installerat egentligen? En del operatörer jobbar effektivt och seriöst. Andra dock fort men fel – d.v.s. oseriöst!

Vi har en operatör som orerat vitt och brett om hur ofantligt bra de är – men när det kommer till skarpt läge funkar ingenting…

Låt oss ta det från början.

IP-Onlys PR-avdelning visade sig vara höjdare på att framhäva företaget när de hade ett möte på Lyckornas Golfklubb den 23 november 2015 – d.v.s. snart två år sedan! Där utlovades både det ena och det andra i fiberanslutningsväg. Och fort skulle det gå…

Vad blev det av detta? Det bidde inte ens en tumme! För arbetet har inte börjat i någon större omfattning ens detta dagens datum!

Den 27 juni 2016 skulle det påbörjas en samförläggning mellan Uddevalla Energi och IP-Only i Ljungskile centralort. Vad blev det av det?

IP-Only kom inte. Uddevalla Energi försökte – så gott det nu gick – att få tag på dem som skulle göra jobbet för IP-Only, men utan resultat.

Nu har vi den 11 augusti 2017 – alltså nära två år sedan IP-Onlys beramade möte på golfklubben. Uddevalla Energi har ett nät som fungerar sedan flera månader – IP-Onlys kunder väntar fortfarande.

En from förhoppning är att de ”blåsta” kunderna kan säga upp sina avtal och teckna nya med Uddevalla Energi, så kanske de kan få sina anslutningar litet kvickare!

Slutsatsen är i alla fall att man inte ska lita på vem som helst eller vad som helst! Lokala företag kan man i alla fall kommunicera med. Det verkar däremot helt omöjligt med en del av ”de stora drakarna”!

Eller är det så förnämligt funtat att IP-Only kan leverera ett nät innan hösten är slut?

Fan tro’t, sa rellingen…

Björn T.

P.S. Hoppas bara att Uddevalla Energis fibernät inte blir avgrävt om och när IP-Only sätter igång. De har nämligen grävt av nät tidigare – med stora konsekvenser som följd… D.S.

Referenser:

Bohusläningen 3 aug. 2017.

Ljungskilebloggen 8 okt. 2016

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 397Det här inlägget:
  • 165104Läsningar totalt:
  • 24Läsningar idag:
  • 108751Besökare totalt:
  • 6Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: