Blåsa småföretag – en nygammal nisch för gammal bedragare!

Blankett från Företagsopinion...Nu finns det nya ”pishingförsök” igång – men inte på nätet utan i handfast pappersformat i brevlådan! Målgruppen är tydligen mindre och små företag, som fått dessa utskick.

Vi har i ganska färskt minne den ”kampanj” som ett företag vid namn Bolagsupplysningen bedrev i februari i år. Då kunde man bli fast i ett tvåårsavtal för sammanlagt nära
10 000 kronor om man inte var vaken. Detta eftersom ”blanketten” som skickades ut var bedrägligt lik ett officiellt dokument från någon myndighet.

Bolagsupplysning hade en fax stående någonstans i Stockholm på det telefonnummer som angavs, men själva företaget fanns i Tallin i Estland och var helt omöjliga att nå.

Nu verkar det vara dags igen!

En blankett – fortfarande med officiellt utseende – har börjat ramla ner i brevlådorna hos en del företag. Bl. a. har företag i Ljungskile råkat ut för detta.

Nu heter företaget Företagsopinion, men är fortfarande baserat i Tallinn i Estland. Den här gången försöker man rida på vågen invandring och vill ha upplysningar från det utsatta företaget i diverse frågor om invandring och anställning.

Svensk Handels varningslista varnar för företaget. Läs mer HÄR.

Det är farligt nära att gå på detta, eftersom det hela har en mycket myndighetslik ton. Men gör man det och skriver på utan att läsa det finstilta (som är mycket svårläst – se bif. PDF-fil), åker man på att betala nästan 13 000 kr under två år!

Läs dokumentet som PDF-fil HÄR! Ljungskilebloggen har avlägsnat de förifyllda företagsuppgifterna på blanketten, men annars är den helt i det skick den var när den landade i brevlådan.

Vi hoppas att ingen går på detta oblyga försök att utnyttja invandring och arbetsmarknad för att blåsa småföretag på pengar!

 

Björn T.

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 456Det här inlägget:
  • 170453Läsningar totalt:
  • 12Läsningar idag:
  • 113269Besökare totalt:
  • 12Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: