Fortsatt ”dialog” om vindkraften!

Karin Hammarlund från Ramböll höll i utflykten.

Karin Hammarlund från Ramböll höll i utflykten 25 mars.

Under våren genomfördes tre buss-gåturer där Uddevallas landskap och dess värden diskuterades. Nu fortsätter kommunen dialogen, även om den kommit igång alldeles för sent!

Dialogen kom alltså igång sent om sider – placering och agenda för bygge av vindkraftverken  föreföll redan vara ”spikade” av både politiker och tjänstemän i vår kommun. Man hade liksom bara glömt att förankra det hela hos de kommuninnevånare som skulle ”drabbas” av det hela.

Men kommunens dåliga samvete (?) gjorde så småningom att det kom igång någon slags dialog om etableringarna.

Många medborgare var med vid buss-/gå-turen den 25 mars och tog chansen att bidra till kunskapen om landskapet i sin närhet. Nu vill Uddevalla kommun fortsätta dialogen och välkomnar såväl deltagare från buss-gåturerna som nya deltagare att medverka i workshops där landskapsanalysens beskrivningar av värden och intressen ska stämmas av innan analysen färdigställs. Det är mycket viktigt att vara med och påverka!

Samtliga workshops startar kl 18.00.
Anmälan sker till Lynn Joel eller ring 0522-69 73 27.
I anmälan ska man uppge sitt namn och vilket datum som gäller.
Sista dag för anmälan är 3 oktober.

För Forshälla/Stenshult/Ljungskile gäller den 9 oktober i Rådhuset.

Det är alltså otroligt viktigt att alla i det ”drabbade” områden infinner sig och säger sin mening om etableringarna!

För vi vet just nu inte ett dyft om förändrade livsvärden, boendevärden, ljudstörningar, visuella störningar, förändrade fastighetsvärden, påverkan på naturen med mera, med mera…

Man kan ju stillsamt undra vad vår kommun prioriterar – sina invånare/medborgare eller vindkraftsindustrin!

En sak är i alla fall säker – Västra Götalandsregionen är den region i hela Sverige som har flest antal vindkraftsetableringar! Ska Uddevalla kommun ”glänsa” med att ha flest etableringar i denna region? Med allt detta medför av försämrad livskvalitet för många invånare. Vi har ju redan sett hur det gått i Trättarekullen med alla ljudstörningar och försämrad livskvalitet.

Att sedan en handfull markägare blir feta på vindkraftsbolagens arrendehyror kan vi lämna därhän… För om de s.k. elcertifikaten går ner ytterligare i pris blir vindkraften en synnerligen dålig affär för operatörerna. Blir det då konkurs kanske markägarna bör fundera på vem som egentligen blir ansvarig för att ta bort ett odugligt vindkraftverk och ca 1500 ton betong i bottenplattan  från skogen. Det kan ju knappast ligga där och skräpa till ingen nytta…

Sens moral: satsa inte en massa pengar på något som är beroende av stöddiga statliga bidrag – det kan gå helt fel om bidragen uteblir.

 

Redaktionen gm Björn.

2 svar på Fortsatt ”dialog” om vindkraften!

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 264Det här inlägget:
  • 153620Läsningar totalt:
  • 17Läsningar idag:
  • 98614Besökare totalt:
  • 11Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: