Vindkraftskandalen i Uddevalla fortsätter!

Frågan vi ställde i inlägget den 30 september  var om Uddevalla kommun var till för sina medborgare – eller för vindkraftsindustrin! Nu vet vi svaret. Företaget Vindenergi Väst AB, ett Uddevallaföretag, har fått tillstånd att bygga ytterligare två verk ute vid Lejdeberget/Trättarekullen på Bokenäset trots att de nuvarande störningar de boende blir utsatta för där ute ännu inte är åtgärdade!

Gunilla Magnusson (MP) på uppföljningsmötet. Gunilla sitter ensam närmast kameran längst till vänster.

Gunilla Magnusson (MP) på uppföljningsmötet 9 oktober. Gunilla sitter ensam närmast kameran längst till vänster.

Vi kan också konstatera att Miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande Gunilla Magnusson (MP) vid samrådsmötet på Rådhuset 9 oktober på stående fot lovade att allt skulle beaktas och att inga etableringsbeslut tas innan samrådsförfarandet har slutförts.

Så mycket var det löftet värt…

Invånare på Trättarekullen har fått ett brev från Uddevalla kommuns Miljöavdelning, där det framgår att Vindenergi Väst har fått tillstånd att bygga ytterligare två verk, som ska placeras nära de två befintliga.

Ser vi möjligen dold agenda och dolda beslutsvägar i detta fall?

Bolaget i fråga redovisar för bokföringsåret 2010-2011 en förlust efter finansnetto på minus 296 000 kronor. Man kan också konstatera att det är något som är fel med resultatet bokföringsåret 2011-2012, eftersom nedräkning av resultaträkning i bokslutet enligt vad vi kunnat utröna inte stämmer. Soliditeten är också halverad från 2010-2011 och slutar  2011-2012 på 23,20 %. Läs mer på www.allabolag.se.

Att märka om man läser om bolagets vision, mål och handlingsplan så finns det inte en stavelse om natur och ekologisk hänsyn avseende landskapet, eller social hänsyn och medvetenhet avseende grannskapet.

Istället framhävs expansion och värdetillväxt på aktier! Deras hemsida finns HÄR.

Vindkraft är enligt mångas bedömning en riktigt dålig affär idag. Energipriserna har gått ner rejält, eftersom Sverige efter all nederbörd har många välfyllda vattenmagasin. Elcertifikaten, som innebär ett nödvändigt kapitalbidrag för vindkraftindustrins överlevnad, har kraftigt reducerats i värde eftersom så många verk har byggts. Kalkyler visar också att det finns verk som körs med förlust för närvarande.

Att sedan – enligt uppgift – grannsämjan i de berörda områdena har försämrats är också en följd av de planerade etableringarna. Markägare som vill ha verk på sin mark och därmed tjäna pengar, kan inte förstå att fastighetsägare intill blir både arga och ledsna när boendemiljö och fastighetsvärden försämras.

 

Redaktionen genom Björn

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 238Det här inlägget:
  • 153620Läsningar totalt:
  • 17Läsningar idag:
  • 98614Besökare totalt:
  • 11Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: