Fiberslang nedgrävd – nu grävs det upp igen!

Samförläggning på Melagsberg.

Samförläggning på Melagsberg. (Bild: Stig Magneson ©)

Snacka om resursslöseri! Nu när Uddevalla Energi så gott som slutfört alla sina arbeten med nedgrävning av fiberslang i Ljungskile – kommer IP-Only att gräva upp alltsammans igen! Detta trots att detta företag enligt vad Ljungskilebloggen erfar fått erbjudande om att få hyra befintliga fiberrör istället!

Förberedelse för asfaltering på Svalörtsvägen.

Förberedelse för asfaltering på Svalörtsvägen.
(Bild: Stig Magneson ©)

Svenska Fibernät/IP-Only skulle börja en samförläggning med Uddevalla Energi i centralorten med början vecka 22, månadsskiftet maj – juni, men det blev framflyttat till vecka 25, som blev framflyttat till v. 30, mitt under semesterperioden… Men det blev heller inte av. Uddevalla Energi har i alla fall vid upprepade tillfällen kontaktat IP-Only och undrat var de blivit av!

Vi skrev ett nytt inlägg 5 september. Inte ens då hade IP-Only kommit igång. Då skyllde man på ett nytt möte mellan operatörerna och kommunen…

Nu är det grävning på gång. Det ska gå till så, att överallt där Uddevalla Energi redan är klara och asfaltering väntar, ska IP-Only gräva upp igen och lägga ner sin egen slang. Hur samhällsekonomiskt och miljövänligt detta är får envar tänka ut själv.

Samförläggning blev det tydligen hur som helst på någon gata på Melagsberg. Lite skillnad från vad som var meningen från början.

 

Asfaltering på Svalörtsvägen.

Asfaltering på Svalörtsvägen.
(Bild: Stig Magneson ©)

Men det allvarliga i situationen är att det inte går att utesluta att man med detta förfarande gräver av en och annan redan nedlagd slang! Vi vet redan hur det gick i Lilla Edet kan man läsa HÄR. Där fanns det många problem med avkapade befintliga telefonledningar orsakade av IP-Only.

Uddevalla Energi lär ha erbjudit IP-Only att hyra redan nedlagda rör och därmed slippa gräva upp halva centralorten igen. Ett erbjudande som IP-Only enligt vad vi erfarit avvisat. Så nu ska det grävas igen.

Vad ansvariga politiker i Uddevalla kommun tycker om detta får vi förmodligen anledning att återkomma till.

Uddevalla Energi har hållit på sedan i mars med sina arbeten. Så det är väl inte helt fel om man tror att det dröjer ytterligare ett halvår innan alla ledningsgropar/-diken är igenlagda och asfalterade.

Hur det blir på Lyckorna vet vi inte än, men ska försöka återkomma om detta.

 

Björn T.

 

 

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 479Det här inlägget:
  • 159729Läsningar totalt:
  • 0Läsningar idag:
  • 103847Besökare totalt:
  • 0Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: