Var blev Svenska Fibernät av?

Fiberarbete på Hälle.

Uddevalla Energi gräver ner fiberslang på Hälle. (Bild: Stig Magneson)

Förra måndagen (27 juni) skulle Svenska Fibernät, d.v.s. IP-Only börja samförlägga fiberrör ihop med Uddevalla Energi uppe på Hälle. Uddevalla Energi hade mobiliserat extra personal för att kunna bistå sin konkurrent på ett bra sätt med detta.

Men IP-Only kom aldrig! Eller var det Svenska Fibernät som inte kom? Extrapersonalen väntade, men inget hände. Det hände inget de efterföljande dagarna heller – det har fortfarande inte hänt något…

Ett sent meddelande från IP-Only (idag 4 juli kl. 16.12) meddelar dock att ”det vart ett missförstånd hos entreprenören som gjorde att vi inte kom ingång. Samförläggningen drar vi gång så fort det bara går. Vi räknar med att etablera oss och börja bygga efter semestern.

Nu har Uddevalla Energi ungefär en tredjedel kvar av sitt arbete med att lägga ner fiberrör öster om E 6. Det går alltså inte att vänta längre på att konkurrenten ska vakna till – man måste fortsätta sitt arbete för att hålla tidsschemat. Kunderna väntar ju på sina anslutningar!

Uddevalla kommun har också ställt krav att alla grävda kabeldiken i vägar ska asfalteras igen så snart som möjligt. Ska detta grävas upp en gång till när IP-Only vaknar?

Enligt uppgift är den metod som IP-Only ville använda, ”microtreching”, skrotad. Kommunen vill tydligen helst att man gräver på traditionellt sätt för att undvika skador på redan nedgrävd utrustning. Det kommer att öka kostnaden för etableringen.

Mer fiberarbete på Hälle.

Mer fiberarbete på Hälle. (Bild: Stig Magneson)

Hur IP-Only (Svenska Fibernät) resonerar om sin etablering vet vi inte, inte mer än att det näppeligen blir några fiberrör nedgrävda om man inte sätter igång. Även på Lyckorna är det, vad vi vet, just nu stiltje från denna operatörs sida.

Det verkar heller inte ha kommit ut någon information från IP-Only till kunderna om hur och när arbetet ska börja och när det är klart. Dessa kunder väntar!

I Färgelanda har IP-Only arbete på gång med fiberrör. Enligt uppgift har man här lyckats gräva av ytterligare en fiberstamledning – denna gång en lina till Norge, vilket ställde till en hel del besvär med kontakterna. Det lär ha blivit ännu dyrare att reparera denna än den förra man grävde av…

 

Björn T.

 

 

Tidigare inlägg
Prenumerera!

Fyll i formuläret nedan, så skickar vi ett meddelande när det finns något nytt på sidorna. Det är helt gratis.

Vi kommer att hålla din e-postadress 100% skyddad.

Arkiv
Kategorier
Googleannonser
Besöksstatistik
  • 505Det här inlägget:
  • 170453Läsningar totalt:
  • 12Läsningar idag:
  • 113269Besökare totalt:
  • 12Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: